هیئات مذهبی، محور انسجام اجتماعی در نیشابور

به گزارش عطارنیوز، حجتالاسلام عبدالرحمن یداللهی با بیان اینکه اصل جمعشدن مردم در هیأتها، عشق و محبت به اهلبیت است، گفت: اگر محور هیأت، محبت اهلبیت علیهمالسلام باشد، میتوان تمام سلایق را دور هم جمع کرد. حتی کسانی که ممکن است در برخی مسائل سیاسی با نظام زاویه داشته باشند وقتی نام امام حسین میآید، دل میدهند، میآیند، کمک میکنند. این یعنی قدرت بینظیر هیأت و محبت اهلبیت علیهمالسلام.
وی افزود: برای مثال کسانی را دیدهایم که هیچگاه در راهپیماییها شرکت نکردهاند، اما برای تشییع شهید سلیمانی آمدند. چون حاج قاسم را مدافع حرم و سرباز امام حسین (ع) میدانستند. این یعنی دلها برای اهلبیت مشترک است و باید این ظرفیت را به رسمیت شناخت.
شعار محوری: «ایران حسین، تا ابد پیروز است»
یداللهی با تأکید بر اینکه خط محتوایی صحیح، میتواند محور وحدت باشد، گفت: ما در هر سال یک شعار محوری برای هیأتها انتخاب میکنیم. امسال شعار «ایران حسین، تا ابد پیروز است» انتخاب شد که برگرفته از هدف قیام امام حسین بود. بعضیها میگویند امام حسین را سیاسی نکنید؛ اینها هنوز عمق قیام عاشورا را درک نکردهاند. قیام امام حسین، سیاسی و الهی بود. ایشان صریحاً به بنیهاشم فرمودند که هر کس با من بیاید، شهید میشود. اگر نیاید، پیروز نخواهد شد.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی با بیان اینکه اگر بتوانیم محتوا و خط فکری امام حسین علیهالسلام را درست تبیین کنیم، مشارکت اجتماعی در تمام زمینهها افزایش پیدا میکند، تأکید کرد: حتی کسانی که حجاب کامل ندارند، یا در بعضی زمینهها منتقدند، به هیأت میآیند، چون امام حسین را دوست دارند. ما باید امام حسین را برای همه معرفی کنیم. اینکه بعضیها در طول سال ممکن است به مسجد نیایند ولی در ایام محرم پای ثابت هیأت هستند، ناشی از همین محبت است.
یداللهی ادامه داد: ما معتقدیم هیأت باید مردمی باشد. از زمان معصومین تا امروز، هیأت مردمی بوده و رهبر انقلاب هم بارها تأکید کردهاند که هیأت نباید دولتی شود. اگر نهادهای حاکمیتی دخالت مستقیم در اجرای مراسم داشته باشند، آسیبزاست. ما فقط راه را نشان میدهیم، آموزش میدهیم، محتوا تبیین میکنیم اما اجرا باید دست مردم باشد.
ما فقط تسهیلگر هستیم
وی درباره چگونگی مدیریت سلایق مختلف در برنامههای شهرستان نیشابور توضیح داد: وقتی میخواهیم برنامهای مثل غدیر یا سالگرد شهید رئیسی را برگزار کنیم از همه تشکلها دعوت میکنیم. هر مجموعهای که آمادگی دارد، وارد کار میشود. ما فراخوان عمومی میدهیم. بعد جلساتی با حضور نهادهای فرهنگی مانند فرمانداری، امام جمعه، شهرداری، ارشاد، آموزش و پرورش، بسیج، بنیاد شهید و گروههای مردمی برگزار میکنیم. در این جلسات، تصمیمگیریها جمعی انجام میشود و ما فقط تسهیلگر هستیم.
وی نمونهای از موفقیت این رویکرد را در برگزاری مراسم سالگرد شهادت رئیسجمهور شهید عنوان کرد و گفت: دانشگاه فرهنگیان پیشنهاد اجرای برنامه را داد و ما حمایت کردیم. صفر تا صد برنامه را خودشان اجرا کردند. ما فقط هماهنگیهای لازم را انجام دادیم. هیچ دخالتی نکردیم. همین رویکرد را در برنامههای غدیر و عاشورا هم داشتیم؛ در برنامه بزرگ عید غدیر حتی موکبها و غرفهها توسط مردم و هیأتها طراحی و اجرا شدند.
نقش هیئات در مواقع بحران
رئیس اداره تبلیغات اسلامی نیشابور با اشاره به ظرفیت بالای هیأتها در مسائل اجتماعی افزود: در ایام امتحانات نهایی، وقتی بحث قطعی برق مطرح شد از هیأتها خواستیم موتور برق در اختیار مدارس بگذارند تا امتحانات به خوبی برگزار شود. ۱۴ هیأت پای کار آمدند و سریع نیاز را برطرف کردند. در بحران جنگ و اسکان اضطراری خانوادههای مهاجر از مناطق مرزی، هیأتها نقشآفرین شدند. حتی برخی بهصورت میدانی به پارکها رفتند و خانوادههایی که نیازمند اسکان بودند را شناسایی و منتقل کردند.
او با اشاره به پویشهای مردمی حمایت از مقاومت، گفت:
در جریان جنگ لبنان و فلسطین، بسیاری از هیئات با راهاندازی پویشها، طلا و کمکهای مردمی جمعآوری کردند. امروز، هیأتها فقط محل عزاداری نیستند؛ بلکه کانون جهاد تبیین هستند، تشخیص موقعیت میدهند و میدانند در زمان بحران چه وظیفهای دارند.
منطقهبندی هیئات مذهبی نیشابور و شکلگیری قرارگاهها
یداللهی با اشاره به اقدامات ساختاری صورتگرفته در شهرستان گفت: نیشابور به چند منطقه تقسیم شده و در هر منطقه هیأتهای شاخص بهصورت منظّم با هم ارتباط دارند، جلسه میگذارند، تبادل تجربه میکنند و برای فعالیتهای مشترک مثل موکبداری، تبیین، خدمترسانی یا راهپیمایی اربعین برنامهریزی میکنند. این شبکهسازی باعث شده بسیاری از هیئات از حالت جزیرهای خارج شوند و روحیه قرارگاهی و جمعی پیدا کنند.
یداللهی با اشاره به افزایش تعداد هیأتهای فعال در شهرستان بیان کرد: الان حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ هیأت فعال در نیشابور داریم. فقط در شهر نیشابور، بیش از ۲۰ هیأت فعال جهاد تبیین داریم که نقشآفرینی مؤثری دارند. این روند رو به رشد است و ما خوشحالیم که هیأتها در حال ایفای نقش واقعی خود هستند.
با همه سلیقهها، با هدف واحد
وی میزان موفقیت اداره تبلیغات اسلامی نیشابور در ایجاد وحدت و هماهنگی بین سلایق مختلف را حدود ۵۰ درصد عنوان کرد و گفت: ما هنوز راه زیادی داریم. بسیاری از ظرفیتها هنوز به میدان نیامدهاند. گاهی بعضی از مجموعهها، چون در محل مراسم خودشان برنامه دارند، به کمک برنامه شهرستانی نمیآیند. این موجب افت ظرفیت میشود. اگر منیتها کنار برود، همدلی کامل ایجاد خواهد شد.
او با اشاره به برگزاری مراسم شاهغریبان محرم در نیشابور گفت: سالهای قبل، فقط دسته عزاداری در سطح شهر در مراسم در شاهغریبان بود. اما امسال با تلاش هیأتها و پیگیری مستمر، مراسم توسعه یافت و این مراسم به صورت اجتماع بزرگ هیأت مذهبی در مراسم شام غریبان برگزار شد که آمار آسیبهای اجتماعی هم حدود ۴۰ درصد کاهش پیدا کرد. این یعنی اثرگذاری اجتماعی هیأت، اگر درست مدیریت شود، بسیار بالاست.
یداللهی رمز ماندگاری وحدت را حرکت در خط فکر توحیدی و دوری از منیتها دانست و گفت: اگر هدف ما خدا باشد و مسیرمان مسیر ولایت، اختلافها کنار میرود. اما اگر هر کسی بگوید فکر من، مجموعه من، مداح من، هیأت من باید محور باشد، این همان خط غیرتوحیدی است که قرآن آن را «جبهه طاغوت» مینامد. ما باید به مردم یاد بدهیم که امام حسین برای همه است، نه برای یک جناح خاص. اگر این نگاه جا بیفتد، هیأتها بهترین پایگاه وحدت، تبیین و مدیریت اجتماعی خواهند بود.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی نیشابور به برنامههای آینده برای حفظ وحدت میان هیأتهای مذهبی اشاره کرد و گفت: ما جلسات آموزشی و گفتمانهای دینی و انقلابی را در دستور کار داریم تا هیأتها بتوانند با سلایق مختلف تعامل داشته باشند. همچنین، منطقهبندی هیأتها و انتخاب مدیران منطقهای، به تقویت ارتباطات و هماهنگی میان هیأتها کمک خواهد کرد.
انتهای خبر/
برچسب ها :اداره تبلیغات اسلامی نیشابور ، انسجام اجتماعی ، جهاد تبیین ، هیات های مذهبی ، وحدت ملی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 2 در انتظار بررسی : 2 انتشار یافته : 0