دولت باید تسهیلگر سرمایهگذاری باشد

به گزارش عطارنیوز، سید یحیی سلیمانی در نخستین جلسه شورای اداری و جلسه ایثار و شهادت شهرستان نیشابور که صبح امروز در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر، بر لزوم تحول در ساختار حکمرانی کشور بهویژه در حوزه اقتصادی تأکید کرد و تحقق شعار سال را در گرو اصلاح نگرش مدیران و همافزایی قوا دانست.
وی با اشاره به انتخاب شعار سال «سرمایهگذاری برای تولید ملی» توسط رهبر معظم انقلاب، گفت: شعار امسال بسیار هوشمندانه انتخاب شده و در واقع تمام شعارهای سالهای اخیر را در دل خود دارد. با این حال، سوال اینجاست که چرا در طی بیش از ۴۰ سال از عمر پر برکت انقلاب، در حوزه اقتصاد پیشرفت جدی نداشتهایم؟ پاسخ روشن است: ما نیازمند اصلاح اساسی در نظام حکمرانی هستیم.
نماینده مردم نیشابور با انتقاد از ناکارآمدی برخی سیاستها در سالهای گذشته افزود: پس از هفت برنامه توسعهای، آزمون و خطاهای بسیار و سیاستگذاریهای متوالی، دیگر جای تردید نیست که اشکال کار در کجاست. امروز باید مسیر خود را با تغییر رویکرد و اصلاح نگرشهای مدیریتی اصلاح کنیم.
قوانین موجود، کلید تحقق رشد تولید
سلیمانی با تاکید بر لزوم اجرای درست قوانین موجود، گفت: در مجلس شورای اسلامی، چند قانون کلیدی از جمله قانون تأمین مالی تولید، سیاستهای کلی اصل ۴۴ و برخی مواد مهم در برنامه هفتم توسعه به تصویب رسیده است که اگر به درستی اجرا شوند، بخش مهمی از مشکلات فعلی برطرف میشود.
وی افزود: برای مثال، ماده ۴۶ برنامه هفتم، تکلیف دولت را برای صدور گواهی صرفهجویی انرژی مشخص کرده است. مردم میتوانند این گواهیها را مانند طلا در پلتفرمهای خاص بفروشند و درآمد کسب کنند.
نماینده مردم شهرستانهای نیشابور، فیروزه، زبرخان و میانجلگه در مجلس شورای اسلامی افزود: در حوزه انرژی، با اندکی صرفهجویی میتوان برق مورد نیاز صنایع کوچک و کشاورزی را تأمین کرد.
سلیمانی با اشاره به اینکه در استان خراسان رضوی ۴۷۰۰ مگاوات مصرف برق داریم که ۲۸۰ مگاوات آن مربوط به صنایع کوچک، ۱۰۰۰ مگاوات به صنایع بزرگ و ۴۵۰ مگاوات به بخش کشاورزی است، گفت: اگر فقط ۱۰ درصد صرفهجویی کنیم، میتوانیم ۲۸۷ مگاوات برق را آزاد کنیم که بخش زیادی از نیاز این حوزهها را تأمین خواهد کرد.
سرمایهگذاری؛ نه وظیفه دولت، بلکه فرصت بخش خصوصی
نماینده مردم نیشابور بزرگ در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از نگرش برخی مدیران مبنی بر اینکه دولت باید مستقیماً سرمایهگذاری کند، اظهار داشت: سرمایهگذاری کار دولت نیست، بلکه دولت باید تسهیلگر باشد. در بسیاری از بخشها مانند زیرساختهای آب، برق، راه و ارتباطات، دولت وظیفه دارد زمینه را برای ورود بخش خصوصی فراهم کند.
سلیمانی با اشاره به مشکلات موجود در حوزه مجوزدهی گفت: وقتی سرمایهگذار داخلی برای گرفتن چند مجوز، سالها درگیر میشود اما همان کار را در کشور دیگری در ۶ ماه انجام میدهد، طبیعی است که سرمایهها از کشور خارج شود. این موانع را ما مدیران ایجاد میکنیم.
همافزایی قوا، لازمه تحول راهبردی کشور
وی همچنین بر ضرورت تعامل و همافزایی بین مجلس، دولت و قوه قضاییه تأکید کرد و افزود: تحقق اهداف راهبردی نظام نیازمند همکاری واقعی قواست. در همین سطح شهرستان هم اگر مدیران از ظرفیت نماینده و ارتباطات ملی استفاده کنند، نتایج ملموسی خواهد داشت.
سلیمانی بیان داشت: در سال جاری، ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار از محل توازن در اختیار داریم که اولویتبندی آن بر اساس محرومیتها و نیازها انجام میشود. ما کاری به سلیقههای مدیریتی نداریم اما انتظار داریم مدیران درک درستی از جایگاه نماینده داشته باشند.
تشکیل بنیاد توسعه نیشابور؛ گامی برای انسجام و پیشرفت
نماینده مردم شهرستانهای نیشابور، فیروزه، زبرخان و میانجلگه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به خلأ انسجام در حوزه توسعه شهرستان، از پیگیری تشکیل «بنیاد توسعه نیشابور» خبر داد و گفت: حدود شش، هفت سال پیش ایده اولیه این بنیاد شکل گرفت. هدف آن ایجاد وحدت و همگرایی در شهرستان برای جذب سرمایهگذاری و رفع مسائل زیرساختی است. اساسنامه آن آماده است و امیدوارم با حمایت فرماندار محترم، ساختار آن هرچه زودتر تشکیل شود.
انتهای خبر/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0