معاون دانشگاه علوم پزشکی نیشابور خبر داد:
شناسایی سالیانه حدود 80 بیمار مبتلا به سل در نیشابور
حامد جزجلالیان در گفتگو با عطارنیوز ؛ اظهار کرد: در نیشابور سالانه حدود 70 تا80 بیمار مبتلا به سل شناسایی میشوند که ۸۰ درصد از این بیماران مسلولین ریوی با اسمیر خلط مثبت هستند و در حال حاضر تمام خدمات تشخیص و درمان سل در مراکز خدمات جامع سلامت نیشابور، زبرخان، فیروزه و میان جلگه رایگان و با کیفیت بالا ارائه میشود.
وی یادآور شد: سل (TB) یک بیماری عفونی بالقوه جدی است که عمدتاً ریهها را تحت تأثیر قرار میدهد و باکتریهایی که باعث سل میشوند از طریق قطرات کوچکی که از طریق سرفه و عطسه در هوا منتشر میشوند از فردی به فرد دیگر سرایت میکنند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: اگرچه سل، بزرگترین علتِ مرگِ ناشی از بیماریهای عفونی است، اما تمامی موارد مرگ ناشی از سل، با تشخیص و درمان به موقع قابل پیشگیری هستند. کنترل بیماری سل وکنترل پیامدهای ناشی از بیماری تنها وقتی میسر خواهد شد که بر روی تشخیص و درمان سریع سرمایهگذاری شود.
وی مهمترین منبع عفونت سل را بیماران مبتلا به سل ریوی دانست که اگر کنترل و درمان نشوند، قادرند به راحتی میکروب را در هوا منتشر و به دیگران منتقل کنند.
جزجلالیان سرفه بیش از دو هفته، همراه با خلط را از نشانههای اصلی این بیماری معرفی کرد و افزود: تب، کاهش وزن، کاهش اشتها، بیحالی، عرق کردن شبانه، تنگی نفس و درد قفسه سینه نیز از دیگر نشانههای ابتلا به این بیماری است که این بیماری با انجام آزمایش بر روی نمونه خلط بیماران تشخیص داده میشود و درمان دارویی و همچنین پیگیری بیمار تا درمان کامل، رایگان بوده و در مراکز خدمات جامع سلامت انجام میگردد.
وی پایان یادآور شد: طبق تعهدات جهانی تا سال 2050 میلادی باید به حذف سل ( یعنی کمتر از یک نفر در یک میلیون نفر ) دست یابیم. برای حذف بیماری کافی است از آن غافل نمانیم. دانستههایمان را در مورد آن افزایش داده، باورهای اشتباهمان را اصلاح کرده و به آموختههایمان عمل کنیم.
انتهای خبر/
برچسب ها :بهداشت ، بیماری ، دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ، سل ، سلامت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0